11.30 – Horse Bike Run

Vorig jaar al een spectaculair en nieuw onderdeel op de Zomerfeesten Saasveld. Nu is de eerste nieuwigheid eraf en de eerste successen zijn geboekt. Dit jaar doen we het weer maar dan beter! Een unieke samenkomst van paardensport, hardlopen en mountainbiken. Een waar spektakel waarbij het hele terrein van de zomerfeesten wordt gebruikt. Behendigheid, souplesse, snelheid en uithoudingsvermogen zijn belangrijke aspecten van deze middag. Geheel willekeurig worden een ruiter, hardloper en mountainbiker aan elkaar gekoppeld tot wedstrijdtrio. De wedstrijd begint met een behendigheidsparcours voor de ruiter en paard. Voor allebei een bijzondere opgave, wie legt het snelst dit unieke en bijzonder parcours af?

De gekste capriolen worden uitgehaald, dat wordt lachen. Vervolgens leggen de hardlopers en mountainbikers elk hun eigen parcours af. Uiteraard allemaal op het terrein van de zomerfeesten zodat je als publiek alles op de voet kunt volgen. Het wordt spectaculair, want er wordt dwars door te tent gefietst en er moeten soms bijzonder behendige stukken worden afgelegd. Modderpoelen en sloten, dwars door weilanden en over andere gekke obstakels, je gelooft je ogen niet. We zullen je vast verklappen dat niet iedereen met een schoon pak de eindstreep zal halen.

Wil je je inschrijven? Dat kan hier! 


 

14.00 – Plankgas in ’n plas!

Op de zondagmiddag gaan we lachen met de nieuwe activiteit Plankgas in ’n plas! Het wordt weer sensationeel.
Nadat de torenhoge schans uit het veld bij mans is verdwenen, wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging! Het water zal wederom een hoofdrol krijgen in dit spel, wat een verkapte versie is van het vroegere slagbal. Het beloofd wederom sensatie op te leveren, doordat teams tegen elkaar strijden in hun origineelste outfit..

Ben je niet bang voor water? Hou je van een spelletje en ben je niet snel uit het veld te slaan? Bezit je voldoende doorzettingsvermogen en enthousiasme om dit spel te kunnen winnen? Ga de uitdaging aan en geef je nu op!
Een team bestaat uit minimaal 6 personen, die allen ouder zijn dan 14 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10,- per team. Daarnaast moeten jullie gezamenlijk een verplicht eigen-risicoformulier invullen.

 

 


 

16.00 – Optreden van de winnaars van de playbackshow van zaterdagmiddag.


 

17.00 – Uitreiking prijswinnaar Facebook actie

Net zoals vorig jaar zorgen we ook dit jaar weer voor leuke Facebookacties. Blijf ons volgen en misschien win jij vanmiddag wel gave prijzen. Vorig jaar hebben we zelfs een vakantie weggegeven naar Oostenrijk.


 

18.00 – Half um Half (nadien DJ Mart)

Een jonge dialect rockband bestaand uit 4 jonge enthousiaste heren die wel zin hebben in een feestje! Hun repertoire bestaat uit boerenrock, ballades, en meezingers, van onder andere jovink, normaal, boh foi toch en eigen hits! Deze band is van mening dat je voor een goed feestje 2 keer de helft nodig hebt … Half um Half! Half um Half staat garant voor een goede sfeer en een avond gevuld met hoofdzakelijk Rock & Roll. Een ervaring die je bij blijft! Aansluitend doet DJ Mart een greep uit zijn muziekcollectie. Hij zal je verassen met fijne hits van toen en nu, klappers uit de 90’s en foute nummers. Reden te meer om eens lekker uit je dak te gaan!


 

Verder is er natuurlijk de gehele middag kermis!